Menu overslaan

‘Laatst was ik met Teun in de bibliotheek. Aan de lopende band kwamen we kinderen tegen die riepen: Hee Teun! Ha Teun! Ik had ze nog nooit gezien, maar Teun kende ze blijkbaar allemaal. Dankzij Stichting Mees staat onze zoon midden in het leven. Dat doet mij heel veel’, vertelde Karin Weber twee jaar geleden aan NSGK.

Karin is de moeder van Teun, die het syndroom van Down heeft en slechthorend is. De kleinschalige dagopvang van Stichting Mees is nog steeds gevestigd in Breda. In hetzelfde gebouw zitten ook een reguliere basisschool en een opvang voor kinderen zonder beperking. 

Iedereen loopt hier in en uit en kent onze kinderen bij naam. Ze horen er gewoon bij.

Margo Kerstens en Claudia van den Bliek zijn de initiatiefneemsters van Stichting Mees. Ze komen allebei uit de zorg en deelden het gevoel dat het anders kon. Beter. Met steun van NSGK openden ze in 2009 de deuren van een kleinschalige dagopvang voor kinderen met een beperking. ‘Onze maximale groepsgrootte is vijf kinderen per dag’, vertelt Claudia. ‘Ieder kind heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dat plan passen we voortdurend aan; we blijven altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Daarbij worden we geholpen door allerlei disciplines zoals logopedie, fysiotherapie en audiologen. Dankzij de kleinschaligheid van onze opvang hebben we een heerlijk gevoel bij ons werk. We kunnen elk kind geven wat het nodig heeft, zonder dat we fysiek of emotioneel over de kop gaan. Het is goed zoals het is. We verlangen niet in ’t minst naar uitbreiding. Kwaliteit vinden we veel belangrijker dan groei.’ Margo en Claudia kozen bewust voor een locatie middenin de samenleving. ‘Iedereen loopt hier in en uit en kent onze kinderen bij naam. Ze horen er gewoon bij!’

In dit hartverwarmende filmpje kun je zien wat Stichting Mees voor kinderen betekent. 

Stichting MEES

Lees ook:

 • Verhaal 3

  Dennis Wilt

  Hun gehandicapte zoon stierf, hun dochter kreeg leukemie en hun andere zoon heeft ADHD. Weerman Dennis Wilt (44) en zijn vrouw Diane zijn hun onbevangenheid wel kwijtgeraakt.

 • Verhaal 33

  Een bijzondere missie

  In onze 65-jarige geschiedenis is sport vaak gebruikt als middel om geld in te zamelen voor NSGK. Achter deze initiatieven schuilt meestal een bijzonder verhaal. Zoals het verhaal van Patrick Schelvis (42).

 • Verhaal 44

  Samenwerken zonder drempels

  We zijn het er tegenwoordig allemaal over eens. Mensen met een handicap moeten gewoon buitenshuis kunnen werken. Maar hoe kom je in je rolstoel bij de printer op de tweede verdieping als er geen lift is? Bekijk het leuke filmpje.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij