Menu overslaan

Ja, ze komen het liefst rond etenstijd. En nee, dat vinden de mensen niet altijd leuk. Maar onze collectanten gaan tóch langs de deuren – omdat ze vinden dat NSGK alle steun verdient. 'Ons' tijdschrift Lotje&co zette in 2011 vier enthousiaste collectanten met hun kinderen in the spotlights. Een van hen is Annet Zander (47), collecte-organisator voor NSGK in Renkum. Haar zoon Ivo heeft het downsyndroom. ‘Collecteren is maar zo'n kleine moeite.’

Annet: ‘Als je in de regen collecteert, heb je meer resultaat. Dan gunnen mensen je wat extra’s. Een oudere dame nodigde me zelfs eens binnen uit voor een kop soep. Ik vind dat er nog heel wat kan gebeuren aan de beeldvorming over mensen met een verstandelijke handicap. Integratie en acceptatie van onze zoon zijn dingen die ons dagelijks bezighouden. Sinds vier jaar ben ik organisator in Renkum, dat doe ik samen met mijn buurvrouw. We hebben 26 trouwe collectanten. Die komen vooral uit mijn eigen kennissenkring: ouders en leerkrachten van school, mensen uit de buurt... Omdat we elkaar goed kennen, is iedereen trouw. Het is ook maar zo’n kleine moeite. En kun je een keer niet lopen, dan is er wel een vervanger te regelen. We halen samen meestal rond de 1700 euro op.’

Wilt u zich, net als Annet, graag inzetten voor kinderen met een handicap? U bent van harte welkom in ons collecteteam. Meld u aan via deze link.

Beter samen

Lees ook:

 • Verhaal 36

  Liefdesverklaring aan Brigitte

  Nog maar een paar jaar geleden stuurde journalist en schrijver Guido Bindels (59) een NSGK-collectante die aan de deur kwam onverrichter zake weg. Een organisatie voor gehandicapte kinderen steunen? Nee, dankjewel. Zijn dochter Brigitte mocht dan ernstig gehandicapt zijn, dáár wilde hij liever niets mee te maken hebben. Nu schenkt hij een deel van de opbrengst van zijn nieuwste boek “Brigitte” aan NSGK.

 • Verhaal 4

  Downistie

  Goed idee of absoluut ‘not done’? Zelden leverde een soap zoveel discussie op als Downistie.

 • Verhaal 51

  Start Collecteweek

  Van 16 t/m 21 november collecteren 12.000 vrijwilligers voor het werk van NSGK. Maar waar gaan al die gedoneerde euro's nou precies naartoe? BN'er Bert van Leeuwen vertelt het in dit leuke filmpje.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij