Menu overslaan

In 2015 vierde NSGK haar 65-jarig bestaan. We deden dit onder andere door 65 mooie, aangrijpende en inspirerende verhalen te vertellen uit het verleden, heden en over de toekomst. 

Ook ná deze verhalen gaan we onverminderd door met onze droom: een wereld waarin kinderen en jongeren met en zonder beperking vanzelfsprekend samenleven. Dit levert weer nieuwe bijzondere verhalen op. Die willen we graag met u delen.

Volg NSGK ook in 2016 en raak geïnspireerd door de prachtige verhalen.  

 

 • Verhaal 1

  Merijn onderzoekt

  Mensen met een handicap moeten - net als ieder ander - buitenshuis kunnen werken. NSGK nam het heft in eigen hand en maakte haar pand in 2014 volledig toegankelijk. Merijn (10) nam de proef op de som.

 • Verhaal 2

  Daan "Cappie" de Groot

  Kinderen met een handicap kunnen óók avonturen beleven. Kijk maar naar de spannende tv-serie Caps Club. Hoofdrolspeler Daan de Groot (nu 16 jaar) vertelt.

 • Verhaal 3

  Respect voor elkaar én voor jezelf

  Ons lespakket ‘Handicap in de les’ is niet alleen waardevol voor leerlingen van reguliere scholen. Ook leerlingen in het bijzonder onderwijs leren veel door de speelse oefeningen en gesprekken.

 • Verhaal 4

  Werken met een handicap

  Aranka van Lindert (22) is stagiair bij NSGK. Zij laat haar handicap niet in de weg staan van haar ambities en dromen. Met haar verhalen wil ze anderen inspireren.

 • Verhaal 5

  Zeg het met film

  Jelle (23) kan zeer moeilijk praten. Gelukkig kan Jelle dankzij het project ‘Cam On Wheels’ net als ieder ander zijn verhaal vertellen en draait hij volwaardig mee in de samenleving. ‘Mijn zelfvertrouwen is zo gegroeid.’

 • Verhaal 6

  Hoera, naar school!

  Een belangrijk moment voor een kind: naar school! Maar is een reguliere school haalbaar voor kinderen met een handicap? Wel als ze kunnen meedoen met ons onderwijsproject ‘Samen naar School’.

 • Verhaal 7

  Muziek, meer dan alleen geluid

  Sencity is een muzikaal evenement voor én door jongeren met én zonder gehoorbeperking. Bekijk de swingende aftermovie door de ogen van teamcaptain Shona.

 • Verhaal 8

  Een frisse kinderblik

  Kindercorrespondent Tako Rietveld (37) is sinds 2012 famous friend van NSGK en onderschrijft onze missie van harte. ‘Kinderen willen meedoen! Laat iemand in een rolstoel ook over het milieu of over school vertellen.’

 • Verhaal 9

  Fit for the future!

  Achterstevoren met je rolstoel een roltrap af? No problem. Kinderen die een rolstoelvaardigheidstraining volgen bij Kees-Jan van der Klooster (38) doen het zonder blikken of blozen.

 • Verhaal 10

  Bikkel

  Marcel Hoiting (25) heeft een droom. Met steun van de Bart de Graaff Foundation komt zijn droom uit. Marcel begint een bedrijf waarin hij al zijn talenten kan benutten. ‘Ik ga het leven leiden dat bij mij hoort.’

 • Verhaal 11

  Samen naar School

  Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs, toch? Helaas, ongeveer 13.000 kinderen met een handicap gaan nooit naar school. NSGK willen daar verandering in brengen met Samen naar School klassen.

 • Verhaal 12

  Totale ontspanning

  Als je kind chronisch ziek of gehandicapt is, wordt je wereld een stuk kleiner. Speciaal voor deze gezinnen organiseert Stichting Tante Lenie gezinsweken. Voor de familie Klootwijk een ommekeer.

 • Verhaal 13

  Picknicken op het water

  Al ruim 40 jaar organiseert SailWise uitdagende watersportvakanties voor mensen met een beperking. Denise van Engelsdorp (15) vierde dit jaar vakantie met SailWise. 'Als het aan mij ligt, ga ik morgen wéér.’

 • Verhaal 14

  Een thuis voor Jurre

  Je kind op kamers! Vroeg of laat krijgt vrijwel iedere ouder er mee te maken. Maar voor ouders van kinderen met een beperking is dit natuurlijk een ander verhaal. Daarom creëerde een groep ouders een ‘Happy Home’.

 • Verhaal 15

  Onbeperkt kunst maken

  Een bijzondere primeur! Voor het eerst in Nederland hebben jonge kunstenaars met een beperking meegedaan aan een ‘Artist in Residence’. Het project heet ‘Herbewerkt’.

 • Verhaal 16

  Weer naar school

  De vakantie is voorbij! Honderdduizenden kinderen gaan weer naar school. NSGK vraagt zich af: waarom zien we in alle Back to school-campagnes eigenlijk nooit kinderen met een handicap? Zij gaan toch óók gewoon weer naar school?

 • Verhaal 17

  Geld moet rollen

  Op de kop af vijf jaar geleden sloegen NSGK en Triodos Bank de handen ineen. Samen lanceerden we het Triodos NSGK Borgstellingsfonds. Ons doel: nog meer prachtige projecten mogelijk maken voor kinderen met een handicap.

 • Verhaal 18

  Het BONTe BuurtLoket

  In Rotterdam kun je met ieder klusje aankloppen bij het BONTe BuurtLoket. De service wordt verleend door jongeren met een verstandelijke beperking die zo een zinvolle én leerzame daginvulling hebben. Iedereen blij!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij