Menu overslaan

Muziek, meer dan alleen geluid

Sencity is een unieke beleving waarbij iedereen het maximale uit een avondje stappen haalt. Bezoekers worden meegenomen in een wereld waarin de emotie van muziek centraal staat. Muziek is immers meer dan alleen geluid. Signdancers vertalen muziek in gebaren, Foodjockeys prikkelen de smaak, Aromajockeys zorgen voor geuren die emotie versterken en bands worden uitgedaagd hun optreden visueel aantrekkelijk te maken.

De organisatie van Sencity is grotendeels in handen van dove en slechthorende jongeren. Beleef deze dag door de ogen van Shona - teamcaptain bij Sencity. Met haar 13 dove en 8 horende collega’s maakte zij het evenement tot een groot succes. De circa 1.000 bezoekers hadden een topavond. Ongeveer 55 procent van hen kon slecht of niet horen. Een mooi voorbeeld van 'Beter Samen'.

De aftermovie is gemaakt door Stichting Skyway, organisator van Sencity.

Lees ook:

 • Verhaal 8

  Een frisse kinderblik

  Kindercorrespondent Tako Rietveld (37) is sinds 2012 famous friend van NSGK en onderschrijft onze missie van harte. ‘Kinderen willen meedoen! Laat iemand in een rolstoel ook over het milieu of over school vertellen.’

 • Verhaal 5

  Zeg het met film

  Jelle (23) kan zeer moeilijk praten. Gelukkig kan Jelle dankzij het project ‘Cam On Wheels’ net als ieder ander zijn verhaal vertellen en draait hij volwaardig mee in de samenleving. ‘Mijn zelfvertrouwen is zo gegroeid.’

 • Verhaal 4

  Werken met een handicap

  Aranka van Lindert (22) is stagiair bij NSGK. Zij laat haar handicap niet in de weg staan van haar ambities en dromen. Met haar verhalen wil ze anderen inspireren.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij