Menu overslaan

Meespelen in de Vriendenloterij voor het Gehandicapte Kind

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Dankzij de deelnemers kon de VriendenLoterij dit jaar 61,1 miljoen euro bijdragen aan 47 goede doelen in Nederland. Mooi toch!

Het Gehandicapte Kind is een van die goede doelen en wij mogen jaarlijks rekenen op een grote gift. In totaal hebben we sinds 2002 al bijna zes milljoen euro mogen ontvangen, waarmee we veel mooie projecten hebben kunnen doen voor kinderen met een handicap. Dit kan mede dankzij deelnemers aan de loterij die meespelen voor het Gehandicapte Kind; de helft van hun inleg gaat rechtstreeks naar ons werk voor kinderen met een handicap. 

Iedere trekking maken deelnemers kans op ruim honderdduizend prachtige prijzen. Wat dacht je van een grote geldprijs, fantastische vakanties of vele andere mooie keuzeprijzen?

Een lot kost € 14 per trekking. Hiervan gaat 45% naar het Gehandicapte Kind. Er zijn 14 trekkingen per jaar.
Op vriendenloterij.nl/speluitleg vind je meer informatie.

Wil je ook meespelen voor het Gehandicapte Kind in de VriendenLoterij? Klik dan hier.

534.263 euro voor het Gehandicapte Kind op het Goed Geld Gala dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Meer inclusieve speelplekken dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij

Tijdens het Goed Geld Gala op 6 januari 2020 mochten we een cheque van 534.263 euro in ontvangst nemen.  Wij bedanken de deelnemers van de VriendenLoterij, die met deze fantastische bijdrage toegankelijke speelplekken realiseren voor kinderen met een handicap. Het Gehandicapte Kind komt namelijk dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij weer een stap dichterbij in haar strijd om meer inclusieve speelplekken in Nederland. Vijftig extra om precies te zijn, met als einddoel een inclusieve speelplek in iedere gemeente.

De Bijzondere Eredivisie - ook voetballers met handicap voortaan bij profclub

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. Tenminste, als ze gezond zijn. Want voor kinderen met een handicap is het lokale G-voetbalteam vaak het hoogst haalbare. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in. Met het initiatief het Gehandicapte Kind kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap voortaan uitkomen voor een Eredivisieclub. De nieuwe competitie is mogelijk dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. 

In Nederland zijn naar schatting 250.000 gehandicapte kinderen en jongeren. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is. Maar de sportparticipatie onder mensen met een handicap is laag.

 

Volg de Vriendenloterij verder ook nog op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn

Door de Bijzondere Eredivisie wordt het ook voor deze kwetsbare jonge mensen mogelijk om te dromen van voetballen voor een profclub. Clubs als Ajax, De Graafschap, FC Groningen en NAC nemen elk een G-team uit hun regio onder hun hoede. Deze teams meten hun krachten in een meerjarige competitie. Zo geven we ook jongeren met een handicap de kans om te dromen, het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren.

Door de competitie krijgt het G-voetbal een impuls, niet alleen in kwaliteit maar ook in bekendheid: de start van de competitie wordt gevolgd in een tv-programma dat wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. Producent Skyhigh TV heeft het programma bedacht en zal het produceren in coproductie met KRO-NCRV.

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Door het Gehandicapte Kind te steunen hopen wij dat de ‘Bijzondere Eredivisie’, dé nationale competitie voor G-voetballers, een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de profclubs van de Eredivisie en de amateurverenigingen in Nederland.”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij