Menu overslaan
Beneden-Leeuwen

Betoverend Theater

Heeft u een leuke baan en komt u regelmatig moe maar voldaan thuis van een dag hard werken? Dan weet u hoe fijn het is om af en toe eens zo´n dag te hebben waarop u zich echt gewaardeerd voelt. Voor gehandicapte jongeren is dat gevoel minstens zo belangrijk. Helaas hebben zij vaak geen andere keuze, dan werkeloos thuis te zitten.

Centra voor dagbesteding vangen deze jongeren op en laten hen doen wat ze wél kunnen. Hier dragen ze op hun eigen manier actief bij aan onze samenleving, kunnen ze groeien en kwaliteiten ontwikkelen. Maar door de vele bezuinigingen worden veel subsidies stopgezet en het vinden van dagbesteding steeds lastiger.

NSGK vindt dat ieder mens een plek verdient in onze samenleving, ongeacht zijn/haar beperking. Om die reden financiert NSGK al jaren vele succesvolle projecten op het gebied van dagbesteding. Een voorbeeld hiervan is het Toverbaltheater, een theaterwerkplaats voor jongeren met en zonder beperking. In de werkplaats krijgen de jongeren drama-, muziek- en zanglessen, leren ze kleding en decors maken en werken ze samen toe naar het opvoeren van voorstellingen. Met financiële steun van NSGK heeft het Toverbaltheater onlangs ook een nieuw restaurant geopend. Hier leren de jongeren koken en bedienen en worden bedrijfsuitjes en kookworkshops verzorgd. Inmiddels werken er al meer dan 40 jongeren met heel veel plezier bij het Toverbaltheater. Het Toverbaltheater is voor hen een unieke plek waar zij hun creatieve en sociale talenten kunnen ontwikkelen. Een plek waar ze op een speelse manier werken aan hun zelfvertrouwen en ervaren ze dat ze, ondanks hun beperkingen, een waardevolle bijdrage aan de samenleving kunnen leveren. 

“Ik hou van dansen en muziek en heb altijd actrice willen worden.
Nu ik stage mag lopen bij het Toverbaltheater, heb ik van mijn hobby
mijn werk kunnen maken. Ik geniet van de voorstellingen en ik heb
superleuke collega’s. Ik kan zijn wie ik ben en nog heel veel leren. Ik wil
hier nog héél lang blijven werken!”
Femke, 23 jaar

Het realiseren van bijzondere ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap staat bij het Toverbaltheater centraal. In de 12 jaar van haar bestaan wist de stichting maar liefst 81.135 toeschouwers naar haar voorstellingen te trekken en volgden 31.923 mensen er een workshop. Dit maakt het Toverbaltheater een mooi voorbeeld van on ideaal: een samenleving waar mensen met én zonder beperkding vanzelfsprekend sámen leven. 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij