Menu overslaan
Samen Spelen Leusden

Samen op Scouting

Onder de naam 'Samen @ Scouting; Unlimited Adventure' werken Scouting Nederland en NSGK samen om om scouts met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. Onder andere door Scouts de kans te geven om samen een kamp te organiseren.

Scouting is ravotten in de natuur, rode wangen, stralende ogen. Samen met andere kinderen uitdagende avonturen beleven. En wat nou zo mooi is: bij Scouting is iedereen welkom. Oók kinderen met een beperking. Om mogelijk te maken dat deze kinderen gewoon mee kunnen doen, werken NSGK en Scouting al heel lang samen. Steeds meer kinderen met een handicap weten hun weg naar Scouting te vinden en hebben daar een geweldige tijd.

Een deel van de Scouts met een beperking zit in aparte 'blauwe vogel' groepen. Samen met Scouting Nederland zetten wij ons ervoor in dat deze kinderen in contact komen met de reguliere groepen. Zodat ze de kans krijgen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen iets te ondernemen. Met als doel: duurzame samenwerking, de mogelijkheid om vriendschappen te sluiten en wellicht integratie van de verschillende groepen. En denk je misschien 'dat kan toch helemaal niet?', lees dan ook eens het verhaal van Emma, die bij een gewone Scouting-groep zit. Emma's moeder: 'In het begin zag je die andere kinderen wel even kijken. Een nieuwkomer in een rolstoel? Zoiets hadden ze nog niet vaak gezien. Ze kwamen naar ons toe en stelden vragen. Emma heeft zelf uitgelegd dat ze in een rolstoel zit omdat ze niet kan lopen. Daarna was het nieuwtje er al snel af. Vanaf dat moment was Emma gewoon Emma.’ En: 'Als je Emma’s blije koppie ziet tussen al die kinderen – daar doe je het voor!’

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij