Menu overslaan
Schiedam

Stichting de BuurTvrouw

De BuurTvrouw is een creatief Wmo- en participatieproject dat de buren verbindt en het saamhorigheidsgevoel in de wijk versterkt. De BuurTvrouw is ontstaan vanuit de droom een fijne werkplek te realiseren voor René, die veel talent heeft en Downsyndroom.

De buurtwinkel met horeca, atelier en een werkplaats is een plek waar mensen met een beperking in de gelegenheid worden gesteld om hun kennis, kunde en kwaliteiten te laten zien en te participeren. De artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, door mensen met een beperking, kunstenaars & buurtgenoten. Mede dankzij de BuurTvrouw wordt de wijkeconomie versterkt. De straat, buurt en stad worden leuker. De BuurTvrouw is in september 2015 van start gegaan.

NSGK ondersteunt het toegankelijk maken van het pand omdat dit project jongeren met een beperking de mogelijkheid biedt te werken in het theehuis en de winkel en daardoor kunnen meedoen met de maatschappij. Niet alleen betekent dit empowerment voor de deelnemers, ook draagt dit project bij aan de beeldvorming over mensen met een beperking.  

Helpt u NSGK mee meer mooie projecten zoals BuurTvrouw waar te maken? Dat kan snel en veilig met een online donatie. Doneer nu

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij