Menu overslaan
Samen Spelen Rotterdam

Toegankelijke tentoonstelling 'Offshore Experience'

In de 'Offshore Experience' van het Maritiem Museum Rotterdam ervaar je hoe uitdagend het werken op zee is, bijvoorbeeld aan boord van een boorplatform of kilometers onder water. Wij hielpen deze 'experience' toegankelijk te maken voor bezoekers met een lichamelijke of zintuiglijke beperking.

Hoe plaats je een windmolen op zee? Hoe zet je een platform van 30.000 ton zwaar op de centimeter nauwkeurig op de zeebodem? Hoe voorkom je een gaslek op 3 kilometer diepte?

In de Offshore Experience ga je op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd waan je je op een platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt de zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. En door simulatiespellen ervaar je zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windturbinespecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op volle zee weten te klaren. Een lift brengt je naar een mysterieuze onderwaterwereld, van net onder het zeeoppervlak tot 3 kilometer diep.

Met steun van NSGK werd de tentoonstelling zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor bezoekers met een lichamelijke of zintuiglijke beperking, bijvoorbeeld met automatische deuren, een lift en aangepaste manieren waarop de informatie wordt aangeboden.

Meer informatie op de website van het Maritiem Museum

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij