Menu overslaan

Samen sporten dankzij de RaceRunner

Een RaceRunner is een soort driewielloopfiets waarmee veel mensen met een motorische handicap tóch kunnen lopen of zelfs rennen. Samen met het VUmc introduceren we RaceRunning op gewone sportverenigingen. Zodat kinderen met en zonder handicap samen kunnen sporten.

'Het leuke van deze sport is dat je gewoon lekker kunt bewegen en lekker hard kunt gaan!', vertelt Anies (16). Hij zit door een motorische beperking in een rolstoel. Met RaceRunnen kan hij zijn energie kwijt. Toen hij ging kijken bij Atletiekvereniging Haarlemmermeer, was hij meteen verkocht, vertelt zijn moeder: 'De vrijheid die hij daarmee kreeg is echt fantastisch.' (Bron: Aangepast Sporten)

Met onze partners helpen we atletiekverenigingen bij de aanschaf van deze coole en supersnelle hulpmiddelen. Samen zorgen we ervoor dat RaceRunnen de snelst groeiende aangepaste sport in Nederland is.

Atletiekverenigingen die met deze sport aan de slag willen, kunnen eerst een aantal RaceRunners lenen, onder deskundige begeleidingvan VUmc. Als ze daarna hun eigen RaceRunners willen aanschaffen, kunnen ze daarvoor een beroep doen op het Gehandicapte Kind, in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en het Foppe Fonds. 

Meer weten? Kijk op www.nsgk.nl/racerunning

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij