Menu overslaan

Samen sporten dankzij frame-voetbal

Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap is voetbal niet weggelegd. Ze maken gebruik van een rollator of looprek, of ze zitten in een rolstoel, en kunnen daardoor niet terecht bij een gewone voetbalvereniging. Daar gaan wij nu verandering in brengen. We gaan voetbalverenigingen helpen bij het oprichten van een frame-voetbalteam.

Bij frame-voetbal voetballen de spelers met hulp van een frame. Het kan worden gespeeld op gras, maar ook op een verharde ondergrond zoals een sporthal, handbalveld of kustgrasveld, zodat de kinderen zo soepel mogelijk kunnen bewegen. Zo kunnen ook kinderen met een lichamelijke beperking genieten van voetbal. En doordat ze spelen binnen een gewone club, maken ze deel uit van het verenigingsleven en leren ze ook kinderen zonder handicap kennen.

Samen met de Dirk Kuyt Foundation, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB helpen we voetbalverenigingen die een frame-voetbalteam willen oprichten. Dat kan dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers. Ook serviceclubs en bedrijven kunnen bijdragen, door geld in te zamelen voor hun lokale framevoetbalteam. Met onze ‘Plusregeling’ dragen wij 50% bij aan het ingezamelde bedrag. Lees meer over onze Plusregeling

Meer over frame-voetbal lees je op www.framevoetbal.nl

Op de hoogte blijven van nieuws over frame-voetbal? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij