Menu overslaan

Young Impact: zo leer je van elkaar!

Menno (17) zit op VSO De Hoge Brug in Rotterdam. Deze school doet mee met 'ons' project Young Impact. De leerlingen komen regelmatig met challenges in actie voor een betere wereld, of het nu de buurt opruimen is of een voetbaltoernooi organiseren voor een goed doel. Deze jongeren leren op een leuke en praktische manier hoe ze met hun eigen talent anderen kunnen helpen.

De jongen rechts is Pourya Kamyarfar (25). Twee jaar geleden kwam hij vanuit Iran naar Nederland. Op het Albeda College leert hij Nederlands zodat hij daarna met zijn studie kan beginnen. Hij krijgt energie als hij iets voor een ander kan betekenen. Pourya kan goed boksen en Menno kan goed Nederlands praten.

Tijdens hun Young Impact bokschallenge op 18 maart op VSO De Hoge Brug leert Menno van Pourya de kneepjes van het boksvak en tijdens het sporten leert Pourya van Menno weer wat Nederlandse woorden. Zo helpen ze elkaar!

Het hoogtepunt voor Menno kwam op vrijdag 10 april. Toen studenten van het Rotterdamse Zadkine college ook een Young Impact bokschallenge organiseerden en niet alleen Menno en zijn klasgenoten, maar ook Rico Verhoeven uitnodigden! En Rico kwam! Bekijk hier het hele verslag

Docent Tamara Veen: ‘Menno is helemaal vol van de belevenis. Het boksen kende hij al van school. Het feit dat een ander dit voor hem doet zorgt ervoor dat zijn wereld weer ietsje groter wordt. Het voegt woorden toe aan zijn woordenschat doordat hij er met de leerkracht over praat. De foto's helpen hem om het er thuis over te hebben. Zowel voor Menno als voor degene die de workshop gaf is er meer zicht gekomen op de ander. Menno kan zelf niet goed duiden in woorden hoe hij zich erbij voelt. Dit is wat wij zien. Ook de andere leerlingen praten erover en voelen zich gezien.’

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij