Menu overslaan

Hersenaandoeningen bespreekbaar maken

Met steun van NSGK besteedt het programma Het Klokhuis in 2014 een serie afleveringen aan onze hersenen. Daarin worden de geheimen van de hersenen ontrafeld en hersenaandoeningen bespreekbaar gemaakt, zoals autisme en ADHD. In de serie komen kinderen met een gedragsstoornis aan bod en worden vragen beantwoord als: Wat is autisme nou precies? En wat gebeurt er in je hersenen als je autisme hebt?

De serie behandelt veelvoorkomende hersenaandoeningen zoals: coma, autisme, ADHD, dyslexie, epilepsie, Alzheimer. Presentatrice Nienke spreekt hierover met kinderen en deskundigen. Naast de reportages zijn er ook weer bijzondere sketches en mooie liedjes in de afleveringen, die stof geven tot nadenken.

Kinderen hebben over het algemeen weinig kennis over de werking van de hersenen bij mensen met autisme en ADHD. Ze begrijpen niet goed wat het is, hoe het werkt en wat de gevolgen (kunnen) zijn. Door de kennis van kinderen over mensen met een gedragsstoornis te vergroten, hoopt NSGK de beeldvorming over deze groep positief te beïnvloeden.

De afleveringen werden uitgezonden op dinsdag 8 en 15 april om 18.23 op Nederland 3.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij