Menu overslaan

Puberruil

In samenwerking met NSGK heeft de KRO tussen 2010-1013 verschillende afleveringen uitgezonden van Puberruil Xtra waarin pubers met een handicap de hoofdrol speelden. Met de ondersteuning van dit programma wil NSGK bijdragen aan de inclusie van jongeren met een handicap in de samenleving.

In samenwerking met NSGK heeft de KRO tussen 2010-1013 verschillende afleveringen uitgezonden van Puberruil Xtra waarin pubers met een handicap de hoofdrol speelden. Met de ondersteuning van dit programma wil NSGK bijdragen aan de inclusie van jongeren met een handicap in de samenleving.

In Puberruil worden twee pubers gevolgd uit een ogenschijnlijk compleet andere leefomgeving, die gedurende vier dagen van gezin ruilen. De vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vierdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en onbegrepen wereld? Door even in andermans leven te stappen, leren de pubers van elkaar en ontstaat er wederzijds respect.

De pubers ruilen 4 dagen van gezin en nemen ook de activiteiten van de ander over. Denk aan school, bijbaantje, hobby of sport, uitgaan met vriendengroep. De focus ligt in de uitzendingen niet op de beperkingen van de pubers, maar op het talent, de kansen en de mogelijkheden. Ook worden de bijzondere projecten en werkwijze van NSGK belicht. De pubers ontdekken dat hun levens, ondanks de handicap en mede dankzij de hulp van NSGK, nauwelijks verschillen.

Helpt u NSGK om meer mooie projecten als Puberruil mogelijk te maken? Dat kan eenvoudig met een online donatie.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij