Menu overslaan
Samen Spelen Amsterdam

Festival 5D: het festival voor iedereen

Voor ons 60-jarig jubileumfeest in 2010 organiseerden we voor het eerst Festival 5D: het festival voor de vijf zintuigen, toegankelijk voor mensen met én zonder handicap. Wegens succes werd het jaarlijks herhaald. Inmiddels is 5D uitgegroeid tot een eigen stichting met diverse cultuurprojecten, georganiseerd door jongeren met een handicap.

In 2010 begon NSGK met het organiseren van Festival 5d, een inclusief festival, waar mensen met én zonder handicap, jong én oud, samen kunnen genieten van muziek, dans en theater. Inmiddels is Festival 5d overgegaan in een onafhankelijke stichting, maar blijft NSGK als een van de belangrijkste financiers jaarlijks het festival ondersteunen. 

Festival 5D heeft een eigen Festival Academie: een werkplaats waarbinnen mensen met en zonder beperking de kans krijgen kennis te maken met het theatervak in de breedste zin van het woord. Binnen de Festival Academie worden de festivalvoorstellingen gemaakt. Daarnaast organiseren zij workshops en cursussen. Meer informatie: www.festival5d.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij