Menu overslaan

Samen muziek maken

Wat is er leuker dan samen muziek maken? Niks, vinden ze in Druten. Daarom zijn ze het project Muziek = Klasse gestart. Dit project biedt kinderen met en zonder een verstandelijke beperking de kans om een instrument te leren bespelen zodat ze met elkaar muziek kunnen maken.

Momenteel wordt er druk gerepeteerd voor de grote slotuitvoering op 26 mei. Maar liefst 80 kinderen doen mee! Yvonne Verschuren van de Nieuwe Muziekschool Druten: ‘Muziek = klasse is goed voor de muzikale ontwikkeling, maar dat niet alleen. Normaal gesproken doen de kinderen uit het reguliere onderwijs niets samen met de kinderen van het speciaal onderwijs. Ze komen elkaar gewoon nergens tegen. Ik merk dat ze het heel leuk vinden om nu dingen samen te doen. Je ziet ze echt denken: goh, zo kan het ook.’

NSGK steunt Muziek=Klasse omdat het project de muzikale ontwikkeling en daarmee het zelfvertrouwen van kinderen met een beperking bevordert. Door gezamenlijk op te treden met kinderen uit het regulier onderwijs wordt ook het contact tussen kinderen met én zonder beperking gestimuleerd, een belangrijk speerpunt in het beleid van NSGK. 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij