Menu overslaan

Wat is RaceRunning?

Een RaceRunner is een soort driewielloopfiets waarmee veel mensen met een (ernstige) motorische beperking tóch kunnen lopen of zelfs rennen. Samen met onze partners introduceren we RaceRunning als sport in Nederland. Het VUmc geeft informatie en trainingen, het Gehandicapte Kind helpt met de fondsenwerving, in samenwerking met het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation. Inmiddels zijn er RaceRunners aanwezig op 13 atletiek- en sportverenigingen en 15 andere locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra. Zowel NOC*NSF als de Atletiekunie spreken over een “booming sport”.

We willen nog veel meer reguliere sportverenigingen helpen om RaceRunners aan te schaffen. Het doel is dat kinderen en jongeren met een beperking kunnen sporten samen met leeftijdgenoten zonder beperking.

RaceRunning

Ook op jouw vereniging?

Is RaceRunning ook iets voor jouw sportvereniging? Het RaceRunning Team van VUmc geeft RaceRunners in bruikleen, met de nodige informatie en ondersteuning. Zo kun je het vrijblijvend proberen.

Als het bevalt, kan het Gehandicapte Kind de vereniging ondersteunen bij de aanschaf van eigen RaceRunners. Dat doen we in samenwerking met het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation. Hier lees je er meer over. Vragen? Neem contact op met Inge Vos, 020-6791200, ivos@nsgk.nl.

En als het nodig is, helpt NSGK bij het toegankelijk maken van de faciliteiten van de vereniging. Zodat sporters met en zonder handicap samen kunnen sporten.

Sport in opkomst

RaceRunning is de snelst groeiende sport in Nederland voor sporters met een beperking. Maar ook internationaal is RaceRunning in opkomst. De organisatie voor aangepast sporten CPISRA maakte deze infographic:

Infographic RaceRunning CPISRA zette de doelen en voordelen van RaceRunning in een infographic

 

‘Ouders kenden hun kind alleen in een rolstoel en nu zien ze hem rennen’

RaceRunning betekent veel voor kinderen met een handicap, maar ook voor hun niet-gehandicapte teamgenootjes en voor hun ouders. Dat vertelt RaceRunner-trainster Ilse Leeflang. Lees het interview

Dansen voor RaceRunning

Bridget Maasland en Jelle de Jong kozen het Gehandicapte Kind als hét goede doel om voor te dansen in het populaire televisieprogramma Dance Dance Dance bij RTL 4. Zij wonnen 25.000 euro (ter beschikking gesteld door de VriendenLoterij) bestemd voor RaceRunning. In dit leuke filmpje zie je hoe zij het er zelf vanaf brengen op de RaceRunner.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij