Menu overslaan

De meeste Samen naar School klassen zijn initiatieven van ouders die ontevreden zijn over de zorg of het onderwijs van hun kind. Ook zorgverleners nemen soms het initiatief om een Samen naar School klas op te richten omdat zij zich willen inzetten voor een optimale ontwikkeling van kinderen met een ernstig meervoudige handicap. NSGK steunt deze initiatieven met geld en goede raad.

NSGK geeft financiële steun bij de oprichting van een Samen naar School klas. Daarnaast vormt NSGK Samen naar School een netwerk waarbinnen de klassen hun kennis en ervaring delen met elkaar en met potentiële nieuwkomers. Overweegt u ook om een Samen naar School klas op te richten of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Joke Visser via jvisser@nsgk.nl of 06-15007919.

 

Zij gingen u voor

Meer weten over hoe dat gaat, een Samen naar School klas oprichten? Lees dan het verhaal van Roeland Vollaard, Esther de Bruin en Marjon de Vries:

 

Roeland

Roeland Vollaard, oprichter van Klas op Wielen:

 “Als je het belangrijk vindt dat de kinderen dagelijks contact hebben met leeftijdgenootjes uit de reguliere klas, dan begin je de dag met de vraag: waar sluiten onze kinderen vandaag aan”

Lees het interview met Roeland Vollaard (PDF)

 

 

Esther de Bruin

Esther de Bruijn, oprichter van Stichting Liz: 

“Iedereen moet weten dat we eraan komen. Ik heb de gehele gemeenteraad tot de burgemeester aan toe dezelfde mail gestuurd”

Lees het interview met Esther de Bruin (PDF)

 

 

Marjon de Vries

Marjon de Vries, oprichter van Stichting Bram:

“Onze kinderen horen er helemaal bij. Leerlingen van de basisschool komen in de vakanties helpen”

Lees het interview met Marjon de Vries (PDF)

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij