Menu overslaan

Wat kan het Steunpunt Onderwijs voor jou betekenen?

Ben je als ouder vastgelopen in je keuze voor regulier onderwijs voor je kind met een beperking? Of heb je zelf een handicap, wil je naar het reguliere onderwijs gaan en kun je dat niet voor elkaar krijgen? Dan kan het Steunpunt Onderwijs van het Gehandicapte Kind jou misschien helpen.

Problemen bij aanmelding of toelating, meningsverschillen over onderwijsondersteuning, gedoe over OPP’s, ‘handelingsverlegenheid’ van de school… Het is niet gemakkelijk om het juiste advies en ondersteuning te vinden. en dan sta je als ouder erg alleen. Je kind verkeert in een kwetsbare positie, gesprekken zijn gespannen. En veel organisaties die je zouden moeten helpen, bieden niet veel meer dan een telefonisch consult en een algemene verwijzing naar een website.

Het Steunpunt Onderwijs kan meer doen. Onze medewerkers hebben specifieke kennis van wet- en regelgeving. Ze zijn deskundig op het gebied van inclusie en weten welke aanpassingen binnen een reguliere school mogelijk zijn. Ze denken mee met ouders over mogelijke stappen, zoals het opstellen van een brief. Ze weten wie te benaderen voor extra expertise of financiële ondersteuning. Ze kunnen helpen bij het voorbereiden van gesprekken, en indien nodig gaan ze mee naar gesprekken om steun te geven en mee te denken over een oplossing. Ze geven advies en ondersteuning in het veld, met passie en kennis van zaken.

Wil je weten of het Steunpunt Onderwijs iets voor jou kan betekenen? Bel of mail ons gerust!

"José van het Steunpunt Onderwijs was aanwezig bij ons gesprek met de basisschooldirecteur. Een zeer belangrijk gesprek over onderwijs voor onze zoon Koen, die al meer dan anderhalf jaar niet naar school gaat. Met haar doelgerichte inbreng en al haar kennis op het gebied van onderwijs, maakt José het verschil voor de toekomst van onze Koen."
Jenny Crezee

Meer over inclusief onderwijs

Wil je meer weten over inclusief onderwijs? Kijk dan ook eens bij deze organisaties:

In1school zet zich in voor het recht op inclusief onderwijs, onder andere door schendingen aan te vechten voor de rechter. Op de website van In1school is veel informatie te vinden over inclusief onderwijs. In1school is een initiatief van het Gehandicapte Kind.

Handicap + studie is een expertisecentrum dat hogescholen en universiteiten helpt bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.

Samen naar School helpt bij de oprichting van speciale klassen voor kinderen met een (ernstig meervoudige) beperking binnen een reguliere school. Samen naar School is een initiatief van het Gehandicapte Kind.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij