Aangepaste muziekinstrumenten

NSGK steunt jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap, om hen te helpen zo zelfstandig en volwaardig mogelijk te leven. Hieronder kunt u lezen hoe wij dat doen, aan de hand van een aantal voorbeelden van onze projecten.

Muziekinstrumenten voor kinderen met een lichamelijke beperking

Muziek is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Zelf muziek maken is een uitlaatklep voor gevoelens en helpt bij het ontwikkelen van vele vaardigheden. Voor kinderen met een spierziekte of ernstige lichamelijke beperkingen zijn veel instrumenten echter niet bespeelbaar. Met steun van NSGK ontwikkelde stichting ‘My breath my music’ voor deze doelgroep unieke elektronische muziekinstrumenten. Dankzij deze instrumenten kunnen nu ook kinderen met een zware lichamelijke handicap plezier beleven aan en leren van muziek maken. 

In onderstaand filmpje ziet u hoe NSGK Kinderambassadeur Glenn (11)  5 jaar geleden voor het eerst de Magic Flute uitprobeerde. Sindsdien is Glenn zeer bedreven in het bespelen van de fluit en won hij met zijn optreden met de Magic Flute in 2011 zelfs de Cappies Award. Helpt u NSGK om meer projecten voor kinderen en jongeren met een handicap mogelijk te maken? Klik hier om donateur te worden of een online donatie te doen.

Bekijk meer projecten

Delen:

naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-