Famous friends van NSGK

De ‘famous friends’ van NSGK zijn bekende Nederlanders die zelf een handicap hebben, of een kind of familielid met een handicap hebben. Zij weten dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het werk van NSGK is en bevelen dat van harte aan.

Maak ook kennis met onze Famous Friends Junior!

Tooske Ragas: "Toen mijn mongoloïde oudste broer Jan-Pieter een jaar of twaalf was kreeg hij van mijn ouders een zelfgemaakte button met daarop de tekst "Ik ben anders, nou en!". Het dagelijks bij zich dragen van die woorden hebben hem enorm geholpen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Jan-Pieter is uitgegroeid tot een gelukkige, trotse, volwassen man. Sterker nog, een man die enkel door te durven zijn wie hij is het leven van heel veel "gewone" mensen in zijn omgeving geraakt en verrijkt heeft. Ik ben ontzettend blij dat mijn ouders hem in die jaren (die voor opgroeiende kinderen zonder handicap ook al moeilijk genoeg zijn) precies dat hebben kunnen geven dat hem heeft kunnen laten worden tot wie hij vandaag is: zichzelf. Ik steun NSGK omdat zij alle gehandicapte kinderen in Nederland diezelfde steun wil bieden. Want we zijn allemaal anders. Nou en!"
Tooske Ragas is presentatrice bij SBS. 
Dennis Wilt: "Ons eerste kind, zoon Nout,
kwam op 23 september 1999 - na een moeizame geboorte -
ter wereld met een ernstige hersenafwijking. Dit resulteerde
voor hem in een totaal hulpbehoevend en helaas veel te kort leven. De drie zeer intensieve jaren waarin we onze Nout met veel liefde hebben verzorgd is een onuitwisbare periode in ons leven. Vooral de inzet en betrokkenheid van professionals en vrijwilligers in de zorg hebben ons diep geraakt. NSGK helpt hen daarbij zodat goede ideeën in de praktijk ook mogelijk worden."
Dennis Wilt is weerman bij RTL 4.
Jetty Mathurin: "Jamie is mijn speciale kleinzoon.
Hij heeft het Syndroom van Down. Na zijn geboorte mocht ik hem in mijn armen nemen en ik heb hem nooit meer neergelegd. Wat Jamie goed kan is echt communiceren. Met zijn grote bruine ogen brengt hij een gevoel over door intens naar je te kijken. In mijn werk als actrice en cabaretière kijk ik ook. Maar het verschil tussen mijn kleinzoon en mijn wereld is het verschil tussen hart en hoofd. Met dit verschil in gedachten steun ik het werk van NSGK omdat zij met hart en ziel, maar ook met het hoofd zich hard maken voor het welzijn van onze speciale burgers."
Jetty Mathurin is actrice en cabaretière.

Lucille Werner: "Het is fantastisch dat NSGK al zoveel jaren goed werk verricht! Het is belangrijk dat kinderen en jongeren met een handicap zich veilig en volwaardig voelen in hun eigen omgeving en de omgeving ook positief op hen reageert. Er is namelijk niets vreemds aan het hebben van een handicap al wordt dat nog weleens gedacht. Daarom is het werk van NSGK van groot belang."
Lucille Werner is TV presentatrice.             
                                                                                                                         
  Tako Rietveld: "De meeste kinderen hebben twee handen, ik heb er één.' Dat zeg ik meestal tegen schoolklassen, gevolgd door een demonstratie veterstrikken. Voor het Jeugdjournaal sta ik bijna elke dag tussen de kinderen. Natuurlijk willen ze allemaal weten wat er met mijn arm gebeurd is. Alleen durven sommigen het niet te vragen. Een handicap is niet raar of eng. Een handicap hoeft zelfs geen handicap te zijn. Als jijzelf en je omgeving er maar op een goede manier mee omgaan. Door de hulp en inzet van NSGK kunnen kinderen zich concentreren op alles behalve hun handicap. Gewoon kind zijn, daar gaat 't om. En oh ja, ik ben zo geboren!"
Tako Rietveld is verslaggever bij het Jeugdjournaal.
    Esther Vergeer: "Zelf heb ik meegemaakt hoe het is om op jonge
leeftijd een handicap te hebben. Ik heb mijn uitdaging toen in sport gevonden. Nooit had ik durven dromen dat ik ooit nummer 1 van de wereld zou zijn. Maar dromen is wel waar het om gaat. NSGK zorgt ervoor dat een aantal dromen in ieder geval uitkomen en dat er oplossingen gezocht worden om het leven van een kind met een handicap zo aangenaam mogelijk te maken.
Esther Vergeer is meervoudig wereldkampioen en
Paralympisch kampioen rolstoeltennis.
  Gijs Wanders: "Mijn dochter Vera is verstandelijk gehandicapt.
Na het speciale onderwijs ging ze licht administratief werk doen, omringd door gezonde mensen. Vanaf de eerste dag kwam haar ontwikkeling in een versnelling. Ze leerde zelfstandig reizen en woont nu zelfstandig in een appartement. Deskundigen zeiden ooit dat Vera op het niveau van een zesjarige zou blijven steken. Toch regisseert ze nu haar leven en doet ze mee aan de samenleving. Dankzij kansen en vertrouwen. Het spreekt voor zich dat deze trotse vader veel sympathie heeft voor NSGK. Want ook NSGK gunt mensen met een beperking een volwaardig leven."
Gijs Wanders is journalist en schrijver van kinderboeken. Tot 2005 was hij nieuwslezer bij NOS.
 

Wim Kok: "Kinderen en jongeren met een handicap hebben een extra steuntje in de rug nodig om een plaats in onze samenleving te verwerven. NSGK geeft deze steun al 60 jaar, samen met haar donateurs en vrijwilligers. Ik hoop dat de stichting haar werk nog lang zal voortzetten en nog vele kinderen en jongeren kan helpen om met hun beperking volwaardig mee te doen."
Wim Kok is oud-premier en commissaris bij verschillende grote bedrijven.


 
Annemarie Postma: "Omdat ik zelf opgegroeid ben met een handicap ken ik de puzzels die je moet leggen om als jongere met een handicap toch uiteindelijk zelf je kansen te creëren en een volwaardige plek in de maatschappij te veroveren. Ik weet hoe belangrijk het is ieder kind het gevoel te geven ertoe te doen en welkom te zijn in de wereld - hoe imperfect hun uiterlijke verschijning ook lijkt. Het is zo belangrijk om hun wereld in alle opzichten zo groot mogelijk te maken en hun kansen te vergoten. NSGK doet dit al meer dan 60 jaar met veel toewijding en succes. Daarom steun ik NSGK."
Annemarie Postma is internationaal bestseller auteur.


Roos Prommenschenckel: "Als voormalig Ambassadeur Onbeperkt Nederland, ben ik erg trots op NSGK. Ik heb van dichtbij mogen beleven, hoe zij kinderen gelukkig maken! Dankzij de steun van NSGK kunnen goede ideeën worden omgezet in volwaardige projecten, die uiteindelijk voor veel mensen het verschil maken."
Roos Prommenschenckel is voormalig ambassadeur Onbeperkt Nederland en heeft haar eigen stichting.
 
  Jaap en Aaltje van Zweden: "Als ouder van een autistische zoon weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap gestimuleerd worden zich zo gewoon mogelijk te ontwikkelen en vooral plezier te hebben in het leven. Daarom zeggen wij ‘chapeau’
voor zestig jaar NSGK."
Jaap van Zweden is dirigent en violist. Aaltje van Zweden is oprichtster van stichting Papageno.
Kees- Jan van der Klooster: "Ik ben van mening dat er nog veel moet gebeuren om de integratie van kinderen met een beperking in de maatschappij te verbeteren. De visie en benaderingswijze van NSGK, om projecten te steunen die de ontwikkeling van kinderen met een handicap structureel verbeteren, zodat ze kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen, sluit volledig aan bij mijn visie en ik ben dan ook zeer trots NSGK als famous friend te mogen ondersteunen."
Kees-Jan van der Klooster is Paralympisch sporter.
  Redouan ”Redo” Ait Chitt: "No Excuses, No Limits”, dat is mijn levensmotto. Van kleins af aan heb ik mijzelf nooit laten beperken. Ik heb geleerd om het uiterste uit mezelf te halen en dat, als je ergens een passie voor hebt, je er 100% voor moet gaan. NSGK helpt kinderen bij het ondersteunen en ontwikkelen van hun passie. Dat extra steuntje in de rug kan bijdragen aan een leven vol kansen en mogelijkheden".
Redouan Ait Chitt is professioneel danser.
Hij werd tweede bij het tv-programma Everybody Dance Now in 2014.
 

 


Famous Friends Junior


Glenn Nugteren: "Ik wil proberen iemand van de regering te spreken te krijgen. En dan ga ik vertellen dat gehandicapte kinderen niet perse naar een Mytylschool hoeven. Dat zijn scholen speciaal voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Ik zit nu in groep 8 van een reguliere basisschool. Dat is altijd prima gegaan. We zijn nu aan het knokken voor een plekje op een reguliere middelbare school. Ik voel me voor een groot deel een gewoon kind. Dus ik wil er ook gewoon bij horen en meedoen. Op school én in mijn vrije tijd. Ik wil me ook inzetten voor de Speeltuinbende, het kindertestteam van NSGK van kinderen met en zonder handicap."
Glenn Nugteren (12) uit Alblasserdam won in 2011 de CAPPIES AWARD. Met zijn overwinning werd Glenn een jaar lang kinderambassadeur van NSGK.
Famous Friend Junior Sander Smale Sander Smale: "Als kinderambassadeur van NSGK heb ik zelf kunnen ervaren hoeveel NSGK doet voor kinderen met een handicap. Ik heb mij vorig jaar keihard ingezet om vanuit mijn eigen ervaring te vertellen hoe belangrijk het werk van NSGK is. Zelf ben ik sinds mijn geboorte blind. Ik wilde heel graag laten zien dat, ook al ben je gehandicapt, je nog steeds heel veel kunt. Inmiddels heb ik het stokje overgedragen, maar door veel op te treden hoop ik nog steeds een voorbeeld te kunnen zijn voor kinderen met een handicap in Nederland."
Sander Smale (12) uit Markelo won in 2010 de CAPPIES AWARD. Met zijn overwinning werd Sander een jaar lang kinderambassadeur van NSGK.
Pien van de Rest: " Als kinderambassadeur van NSGK wilde ik  heel Nederland laten zien dat kinderen met een handicap best veel kunnen en eigenlijk hetzelfde zijn als gewone kinderen, alleen net even iets anders. Ik vind het heel belangrijk om kinderen te helpen die het niet makkelijk hebben. Daarom heb ik na mijn ambassadeurschap, dankzij NSGK, een eigen fonds kunnen oprichten: 'Pien Helpt'. Met dit fonds wil ik wensen van kinderen met een handicap doen uitkomen. Dus ik roep alle kinderen met een handicap op om hun wens in te sturen".
Pien van de Rest (14) uit Haarlem won in 2009 de CAPPIES AWARD. Zij was van augustus 2009 tot augustus 2010 kinderambassadeur van NSGK.

naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-