Campagne Samen Spelen

Kinderen met een beperking vechten er iedere dag voor om mee te kunnen doen. Ze moeten bijvoorbeeld vaak opboksen tegen vooroordelen. Ook komen ze moeilijk in contact met niet-gehandicapte kinderen uit de buurt doordat ze meestal naar een speciale school gaan. En in de speeltuin, dé plek waar kinderen samen spelen, kunnen gehandicapte kinderen vaak niet terecht. Want verreweg de meeste speeltuinen in Nederland zijn voor hen ontoegankelijk.


NSGK wil in 2012 minstens 25 speeltuinen toegankelijk maken. Daar kunnen kinderen met een handicap vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten én ontdekken ze wat ze met hun handicap wel kunnen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en leren hun buurtgenootjes ‘gewoon’ met ze om te gaan. Dat kan NSGK alleen dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers, want de stichting is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie.

Daarom voert NSGK nu actie om speeltuinen veilig en geschikt te maken voor kinderen met een handicap. Alle kinderen verdienen een jeugd waarin ze onbeperkt samen kunnen spelen, zelfvertrouwen op kunnen doen en vriendschappen kunnen sluiten.
 

Help ons speeltuinen toegankelijk te maken. Doe vandaag nog een online donatie!


Alvast hartelijk dank voor uw steun!
 


naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-